Day 1: Recipe – Marinated Tomatoes / Tomates Marinados

Hello!!

Today I prepared my new hit, the marinated tomatoes. My most loyal diners (my dad and my boyfriend) love it.  Last friday I made the marinated tomatos  for my dad’s birthday and today, just few days later, they’re asking for more.  It is pretty easy to make, very healthy and tastes pretty good.

Hola!!

Hoy hice el nuevo hit culinario de mi casa, tomates marinados, a mis comensales más fieles (mi papá y mi novio) les encanta; tanto así que los preparé el viernes para el cumpleaños de mi papá y ya hoy están pidiendo por más nuevamente.  Es un receta muy fácil de hacer, saludable y con muy buen sabor. ¡Aquí se las dejo!

Total time: 10 minutes
Tiempo de preparación: 10 minutos

For: 4-6 people
Cantidad: 4  a 6 personas

Level: easy
Nivel: fácil

Ingredients

  • 6 tomatoes
  • 1 1/2  clove of garlic chopped
  • 1 tablespoon of shredded parmesan
  • Fresh basil  – 1/2 cup of chopped basil  (if you want you can put more)
  • Dried oregano –  1 teaspoon
  • 4 tablespoons extra-virgin olive oil
  • 2 tablespoons balsamic vinegar
  • salt to taste

Ingredientes

  • 6 tomates medianos
  • 1 1/2 diente de ajo (picado)
  • 1 cuchara de parmesano rallado
  • Albahaca (al gusto)  – agregue 8 hojas medianas
  • orégano (al gusto) – yo agregue una cuchara de postre
  • 4 cucharadas de aceite de oliva extra virgen
  • 2 cucharadas de vinagre balsámico
  • sal (al gusto)

Preparation

1. Remove the tomatos seed then cut them into small squares.

2. In a bowl add the tomatoes, garlic, basil, oregano, cheese, olive oil and balsamic vinegar and stir, Season with salt to taste.

3. Let stand in refrigerator at least one hour before serving.

Preparación

1. Quita las semillas del tomate y córtalo en cuadrados pequeños

2. En un bol agrega los tomates, el ajo, la albahaca, el orégano  el queso, el aceite de oliva y el vinagre balsámico y revuelve, sazone con sal a tu gusto.

3. Dejar reposar en la nevera al menos por una hora antes de servir

You can serve these tomatoes as an appetizer or a snack for a party, Just add crusty bread to serve
Also, you can take a tortilla (the one that we used to make burritos) and make an “italian” quesadilla: cheese and the marinated tomatoes.

Puedes servir estos tomates como una entrada o tapa en alguna fiesta solo es agregar
algún pan crujiente como estilo baguette para acompañar.
Asimismo, puedes tomar una tortilla para burrito y hacer una quesadilla “italiana”:  queso (el que prefieras) y los tomates marinados y los doras en el sartén por 2 minutos cada lado.

3 responses to “Day 1: Recipe – Marinated Tomatoes / Tomates Marinados

  1. Pingback: Day 22: Recipe – “Almost Pesto” (nuts-free) / Casi Pesto (linbre de nueces) | Conchi Trivino·

  2. Pingback: Day 22: Recipe – “Almost Pesto” (nuts-free) / Casi Pesto (libre de nueces) | Conchi Trivino·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s